La Recepta dels Pescadors de l’Ametlla de Mar: Rap a la marinera

 

Recepta per a 4 persones:

8 talls de rap

4 escamarlans

4 llagostins

12 anelles de calamar

¼ de musclos

¼ de cloïsses

1 got petit de vi blanc

1 cullerada petita de pebre vermell picant

12 ametlles

1 llesca de pa

6 alls

1 branca de julivert

Oli i sal a gust

180 gr. de farina

Aigua o caldo de peix, el que entri

El rap i les anelles de calamar es passen per la farina, s’espolsen i es fregeixen una mica en una cassola amb oli calent. Ho reservem. A banda, es fa la picada amb els alls, les ametlles, el julivert, el pa (que prèviament haurem fregit), el pebre vermell picant i la sal. Tirem la picada a la cassola i ho remenem una mica. Desprès posem el rap i les anelles dels calamars, es va tombant per a què agafin el gust de la salsa, es tira un got de vi i aigua (o caldo de peix) a cobrir el peix.

Es deixa a poc foc i quan està quasi a punt s’incorporen els musclos i les cloïsses (que prèviament hem bullit). Es deixen una mica que s’impregnin del gust de la salsa i ja es podrà retirar el menjar del foc.

 Font: Taller Ocupacional Avant

Foto: Xavier Solé

2 pensaments sobre “La Recepta dels Pescadors de l’Ametlla de Mar: Rap a la marinera

Deixa un comentari