Recepta per a 4 persones:
8 talls de rap
4 escamarlans
4 llagostins
12 anelles de calamar
¼ de musclos
¼ de cloïsses
1 got petit de vi blanc
1 cullerada petita de pebre vermell picant
12 ametlles
1 llesca de pa
6 alls
1 branca de julivert
Oli i sal a gust
180 gr. de farina
Aigua o caldo de peix, el que entri
El rap i les anelles de calamar es passen per la farina, s’espolsen i es fregeixen una mica en una cassola amb oli calent. Ho reservem. A banda, es fa la picada amb els alls, les ametlles, el julivert, el pa (que prèviament haurem fregit), el pebre vermell picant i la sal. Tirem la picada a la cassola i ho remenem una mica. Desprès posem el rap i les anelles dels calamars, es va tombant per a què agafin el gust de la salsa, es tira un got de vi i aigua (o caldo de peix) a cobrir el peix.
Es deixa a poc foc i quan està quasi a punt s’incorporen els musclos i les cloïsses (que prèviament hem bullit). Es deixen una mica que s’impregnin del gust de la salsa i ja es podrà retirar el menjar del foc.
Font: Taller Ocupacional Avant
Foto: Xavier Solé
Bonissimmmm i menudo suquet ¡
Si Cristina, la veritat és que és boníssim. Gràcies pel teu comentari!