1000 racions de fideus a la XXa Diada dels Fideus Rossejats

Imatge

 

En aquesta Diada Gastronòmica tradicional de l’Ametlla de Mar d’aquest passat diumenge, 8 de juny, també es van servir més de 2.000 tapes i 2.000 tasts de vins D.O Terra Alta.

La XXa Diada dels Fideus Rossejats va aglutinar aquest diumenge, 8 de juny, centenars de persones que van degustar 1.000 racions de fideus rossejats. A més, 2.000 tapes, de cavalla amb escabetx, sardina arrebossada, i seitons amb vinagre, acompanyats de 2.000 tasts de vins D.O Terra Alta que van seduir els paladars dels participants. Així, un any més les immediacions de l’antiga llotja de pescadors, avui ocupada pel Centre d’Interpretació de la Pesca, es van convertir en una festa de la gastronomia amb aquesta Diada acte central de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau fins al 15 de juny. En el tradicional concurs dels fideus rossejats van participar una quarantena de cuiners amateurs. Els guanyadors van ser Teresa Domènech, Carme Domènech, Mari Carme Comes, Ricardo Borràs, Amadeu Comes, Ingrid Borràs entre els quals es van repartir aquests sis premis de 150 euros.

“Des de l’Ajuntament estem convençuts que el rumb que tenim traçat amb complicitat del sector públic amb el sector privat, amb menús gastronòmics i Tapamar, amb una festa gastronòmica amb objectius clars com és aquesta Diada dels Fideus crec que ens serveix per projectar l’Ametlla de Mar a nivell turístic amb èxit”, subratlla Andreu Martí, alcalde de l’Ametlla de Mar.

“Aquesta Diada dels Fideus ha estat un èxit per la quantitat de gent que hi ha participat i que l’ha acompanyada a través de la Festa del Mar, organitzada des de l’Estació Nàutica Costa Daurada, i també amb el treball del patchwork de l’entitat Dones Endavant”, subratllà Vicenç Llaó, regidor de Turisme.

A més, es va aprofitar aquesta jornada culinària per lliurar els premis a la millor tapa de la ruta de tapes la TAPABLANCA, i de la TAPAROJA. Així, el bar de tapes amb productes de proximitat Ca’l Pinxo va rebre el doble guardó.

La festa al port va tenir altres ingredients a part dels gastronòmics, ja que com també és habitual en els darrers anys, l’Estació Nàutica Costa Daurada organitzà la Festa del Mar en la que es van poder realitzar diverses activitats

nàutiques com sortides en caiac, vela lleugera, paddle surf, submarinisme, a la vegada que també es va poder participar de sortides amb el Tunatour. La Diada també va ser fotografiada amb la Trobada d’Instagramers i acompanyada dels treballs de la Trobada de Patchwork que organitzà l’Associació de Dones Endavant.

Les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau

Recordem també que fins al 15 de juny, onze restaurants del Club de Gastronomia oferiran els seus menús a 18 i 25 euros amb l’objectiu de difondre la cultura culinària i marinera de l’Ametlla de Mar a través d’un dels productes propis i de més proximitat com el peix blau.

A la vegada, 21 bars de la localitat s’han afegit a la Ruta de Tapes Tapamar i en aquesta ocasió la de la Tapa Blava, que per 2’5 euros oferirà la possibilitat de degustar diverses propostes de tapa amb peix blau i beguda inclosa.

 

 

Redacció: La Cala RTV

Fotografia: @rositalux a Instagram

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s