Recepta: Farinosa, postres típic de l’Ametlla de Mar per Pasqua

 

  • 200 cl d’aigua
  • 60 g de sucre
  • 10 cl d’oli
  • 50 g de llevat premsat
  • 1 pessic de matafaluga i celiandre
  • Confitura de cabell d’àngel
  • Ou
  • Sal
  • Farina

Desfeu el llevat amb l’aigua i afegiu-hi l’oli, el sucre, la matafaluga, el celiandre i la sal. Afegiu-hi farina fins que quedi una massa consistent, però no massa dura.

Deixeu-la reposar tapada amb un drap perquè es fermenti. Quan comenci a pujar, feu-ne boletes i deixeu-les fermentar de nou. Estireu les boles de massa, i poseu una cullerada sopera de confitura de cabell d’àngel, doblegueu la massa per la meitat a fi que la confitura quedi situada en una part, ( en forma de mitja lluna). Premeu amb els dits perquè quedi segellat.

Pinteu les vores amb rovell d’ou i plegueu per la meitat, tot prement molt bé les vores. Unteu les farinoses amb oli i sucre per sobre i coeu-les al forn fins que quedin ben daurades.

Foto: Formatgeria Punta Calda

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s