LA RECEPTA DELS PESCADORS: “BUTXI DE TONYINA”

 

Ingredients:

  • 1kg de “butxi” de tonyina de l’Ametlla de Mar
  • 3 o 4 grans d’alls
  • 2 llesques de pa fregit
  • 1 branqueta de julivert
  • 1 o 2 (segons gust) bitxos
  • 1 nyora
  • 8 avellanes
  • 8 ametlles
  • 1 kg patates
  • 4 culleradetes d’oli
  • 1 litre d’aigua
  • 2 cullerades de vi blanc
  • Una polseta de sal

Bullim el “butxi” de 20 a 30 minuts. Mentrestant, fem la picada amb l’all, el pa fregit, el julivert, el bitxo, la nyora, les avellanes i les ametlles. Pelem les patates a trossos i les posem a la cassola amb l’oli; les daurem una mica i a continuació tirem la picada. Ho sofregim bé i després afegim l’aigua i el vi blanc. Quan arrenqui el bull tirem el “butxi”. Un cop reduït el suc es retira del foc.

Font: Taller Ocupacional Avant

Foto: Xavi Solé

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s